Vattengympa
Avkopplande massage för par
Stödvågsbehandling
Stenmassage
Stranden Sopot

Res till Polen för hälsa

Medicinska spa i Polen erbjuder följande behandlingar:

Elektroterapi – jontofores, tens, ultraljud, magnetterapi, laserterapi, lapma Q.light, lampa lumina, stötvågsbehandling, interferensströmmar, diadynamik, kotzsträmmar, träbertström, elektrostimulering, galvanisering, m m
Massage – klassisk, terapeutisk, kinesisk cuppingmassage, manuell terapi, lymfdräneringsmassager, vibrationsmassage aquavibrion, mm.
Termoterapi – biobastu, våt- och torrbastu, infraröd bastu, varmvattengymnastik, ljusterapi, varmt gyttjebad, gyttjeomslag, del- eller helkropps kryoterapi (behandling med kyla)
Balneologi – salt-, sulfit, -kolsyra- och gyttjebad, gyttjeomslag, delkroppsbad för armar eller ben finns också
Hydroterapi – undervattensmassage automatisk, skotsk dusch, virvelmassage för övre- eller nedre extremiteterna, virvelmassage med saltvatten för övre- eller nedre extremiteterna
Sjukgymnastik – individuell terapi, gruppterapi, gymnastik i varmvattenbassäng

Det behöver inte kosta mycket att ta hand om sin hälsa och välmående och unna sig en välgörande friskvårds- eller rehabiliteringsresa för kropp och själ.

Kompetent läkarkår, välutbildade sjukgymnaster och vårdpersonal, effektiva rehabiliteringsmöjligheter, modern och avancerad medicinsk utrustning, sköna SPA-behandlingar för återhämtning och regeneration av krafter - allt detta finns i Polen fortfarande till lägre priser än hemma i våra skandinaviska länder. Dessutom är utbudet av behandlingar mycket rikt, vid sidan av de konventionella behandlingsmetoderna som sjukgymnastik, manuell terapi, avslappnande- eller medicinsk massage, elektroterapi, m m använder man sig av naturens resurser som bidrar till läkningsprocessen av kroppen eller lindring av värk, likt effektiv medicinering framställd på den kemiska vägen. Viste du att Polen är känt för sin högkvalitativa läkarutbildning och att allt fler svenska medicinstudenter studerar i Polen. (1 200 svenska studenter år 2016).

Över hela Polen finns det ett sjuttiotal orter som specialiserar sig på att främja hälsan antingen genom profylaktisk behandling och friskvård eller rehabilitering. 

Kusten med Świnoujście, Kolobrzeg och Sopot, sydvästra Polen runt Wroclaw (Dolnoslaskie Region/ Ladek Zdrój, Swieradow Zdrój etc.), Malopolska Region – Krakow område med Wieliczka, Busko Zdrój, Krynica Zdrój –  är bara några exempel på fantastiska platser med stort utbud. 

Välgörande mineralvatten och luft, svavel i from av sulfidvatten, saltgrottor och borowina – den undergörande gyttjan – allt detta finner vi i Polen!

Saltgrottor finns på praktiskt taget alla kurorter och på flera hotell i Polen medan saltgruvorna finns i Wieliczka och Bochnia. Salt som är ett naturligt ämne har läkande effekt, förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Visste ni att arbetare i saltgruvor förr i tiden aldrig hade virussjukdomar, astma eller andra luftvägsbesvär?

Borowina, den undergörande gyttjan som finns i Polen. Gyttjan är mycket ren och dess helande egenskaper har de polska kurorterna tagit vara på i mer än 150 år. Gyttjebad och gyttjeomslag har effekter som ska mildra värk vid ledreumatism och nervsjukdomar i nerver och blodkärl. Den verkar värmande och utsänder viktiga mineraler som tränger in igenom huden och på så sätt tillgodoses av kroppen.

Sulfidvatten, under behandlingsbadet i vattnet. Sulfid – den tvåvärda svavelföreningar svavelväte (S2-) penetrerar huden och utövar lokal och generell påverkan på kroppen. Man tror att den svavel som absorberas av huden används till  bland annat biosyntesen av kondroitinsulfat, som är en del av ledbrosket och inblandad i deras metabolism och regenerering som i sin tur påverkar acceleration av absorptionen och permanent inkorporeringen av kalcium i ben (behandling och förebyggande av osteoporos). Dessutom uppvisar sulfidbad antiinflammatorisk aktivitet och deltar i kroppens antioxidantiska försvar.

En serie av sulfidbadbehandlingar resulterar i reducerad smärta och svullnad och förbättring av rörligheten i lederna. En serie badbehandlingar är också mycket fördelaktig för metaboliska sjukdomar, det sänker nivån på förhöjt kolesterol och triglycerider, urinsyra och glukos.

Varför ska man välja en må bra- eller rehabiliteringsresa?

Att välja en må bra hälsoresa som bjuder på miljöbyte, skapar möjligheten till att stanna upp, varva ner och återhämta energi och krafter är något de allra flesta människor idag behöver. Men även resor för den goda hälsans skull som kombinerar avkoppling med friskvård eller rehabilitering är idag allt mer eftertraktade. Kanske beror det på att dagens moderna människa bejakar sin goda hälsan och är beredd att investera i sig själv som aldrig förr. 

En rehabiliteringsresa kan hjälpa personer med akut- eller kronisk smärta, problematik i rörelseapparaten från lindriga besvär till svår handikapp, en rad autoimmuna sjukdomar som reumatism, psoriasis och andra hudsjukdomar, personer med astma eller hjärtsjukdomar, personer som liter av fibromyalgi, utmattning och kronisk trötthet, med flera.

I våra skandinaviska länder får vi oftast inte den fysioterapeutiska hjälp vi egentligen behöver för effektiv behandling av den smärtproblematik vi lider av. Det skulle troligen bränna ett stort hål i den statliga kassan om alla som lider av smärta skulle erbjudas en kostsam behandlingsterapi som består av en serie behandlingar. Istället blir vi remitterade till en sjukgymnast oftast bara för att få ett papper på en träningsprogram som vi ska utföra på egen hand. Men att få hjälp med manuellterapi eller elektroterapi som ultraljudbehandlingar, magnetterapi, laserbehandlingar eller stötvågsbehandlingar är mycket svårare att få - om vi inte vänder oss till den privata sektorn och bekostar allt själva.

Den otillräckliga hjälpen och de långa väntetider vi upplever inom den primäravården är den främsta orsaken till att vi söker detta stöd i utlandet där vi får en skräddarsydd kur med serie av behandlingar, oftast till halva pris mot vad vi skulle betala inom den privata sektorn i Sverige eller Norge.

Att erbjuda en kvalitativ hälsoresa och hjälpa andra med smärtlindring eller förbättring av hälsotillståndet i den mån det är möjligt är Polens Spa & Hälsoresors primära önskan och vårt stora intresse.

Vilka har nytta av våra hälsoresor?

Våra resor är verkligen för alla. Alla har nytta av en må bra-resa som erbjuder vistelse i en naturskön och grön miljö eller vid havet med frisk luft, motion och hälsobehandlingar i förebyggande syfte eller för att lindra värk i stela muskler eller leder. Men vi har också speciella hälso- och rehabiliteringsresor för utvalda grupper av människor med kroniska- eller akuta hälsoproblem.

Terapeuter som vi samarbetar med är regelbundet uppdaterade i både behandlingsmetoder samt den senaste forskningen. Vår ambition är att erbjuda alla våra hälsoresenärer optimal hjälp för både akuta som kroniska hälsoproblem och förbättring av hälsotillståndet på lång sikt.

På vilket sätt hjälper vi våra hälsoresenärer?

Rehabiliteringcentrum/medical spa erbjuder vanligtvis längre vistelser. Det rekommenderas att man helst unnar sig en 2–4 veckors paketresa av medicinsk karaktär för att uppnå en så positiv påverkan på hälsan som möjligt. Du påbörjar din vistelse på ett rehabiliteringscenter eller medicinsk spa med ett besök hos en läkare. Våra läkare och terapeuter pratar engelska. Väljer du att kommunicera på svenska eller norska finns det en eller flera svensktalande gruppvärdinnor och/eller tolkar. Efter att du träffat en läkare får du en behandlingsplan som är skräddarsytt för just ditt individuella hälsobehov. Behandlingarna utförs av högkompetenta sjukgymnaster och terapeuter. När kuren är avslutat träffar ni er läkare för utvärdering och rekommendationer.

Mer utförlig information om RES TILL POLEN FÖR HÄLSA OCH SKÖNHET på: http://pdf.polska.travel/docs/se/spa_2011/SPA%20S%20internet.pdf