Warszawa - Konstancin

Kurorten-Konstancin-Jeziorna/ Warszawa med ett unik graderverk

Kurorten Konstancin-Jeziorna är ett unik grönt och vackert område som ligger vid Warszawas södra gränser. Konstancin är en populär kurort men är också känd som favorit-bostadsförort för Warszawas rika. Konstancin åtnjöt det ryktet redan från början då den fungerade som en semesterort, det vill säga från slutet av 1800-talet. I Konstancin bor Warszawas elit, villorna här är stora och charmerande men också dolda bland praktfulla tomter. Jeziorna å andra sidan var av en helt annan karaktär – orten var tidigare känd som en plats där man duellerade och där fanns också ett pappersbruk som grundades under 1700-talet. Konstancin och Jeziorna administrerades till en ort år 1969. 

Läs mer om Warszawa - Konstancin
Läge

Konstancin ligger ca. 18 km söder om Warszawa och stadens Chopin flygplats. Kurorten Konstancin-Zdrój är belägen bland skogar, omgiven av vacker kulturhistorisk arkitektur och ren luft. Den vackra kurparken, den egna vattentäkten för saltvatten och det lokala graderverket – ett naturligt utomhusinhalatorium – är bara några av ortens dragningskrafter för de som bor i Warszawa och längtar efter en lugn och stressfri miljö för att varva ner. Men kurorten är också känd för rehabilitering och kurvistelse för människor med olika hälsoproblem.

Kurorten tillhandahåller komplexa medicinska tjänster som omfattar:

  • rehabilitering av rörelseapparaten
  • neurologisk rehabilitering
  • kardiologisk rehabilitering

En förstaklassig anläggning -  Eva Park Life & SPA

I januari 2016 utökade Kurorten Konstancin sitt utbud med ett förstklassigt, modernt hotell - Eva Park Life & SPA. Förutom moderna hotellrum, restaurangen Przedwiośnie med välsmakande rätter, och konferenssalar erbjuder hotellet spatjänster av hög kvalité. Här kan vi varmt rekommendera den underbara Spa & Wellnesszonen med saltvatten, flera jacuzzi med saltvatten och vanligt vatten samt bastu.

Vilken funktion fyller graderverket i Konstancin-Jeziornas?

Graderverket i kurorten Konstancin-Zdrój är en behandlingsanläggning – ett utomhusinhalatorium. Det byggdes 1978 och det försörjs med saltvatten från ett borrhål med kuregenskaper tack vare sin 7,% koncentration av mineralämnen. Luften runt graderverket utgör ett särskilt mikroklimat till följd av saltvattnets avdunstning som liknar det klimat som man kan åtnjuta vid havet.  Mineralämnen som finns i luften bidrar till återuppbyggnad och regenerering av de övre andningsvägarnas slemhinna. De stimulerar även immunsystemets arbete. Det är främst jod, brom, kalcium och magnesium som är särskilt viktiga för vår hälsa.

Hur fungerar Konstancins graderverk?

Graderverkets fungerar genom att det sprejas saltvatten som utvinns från det 1 750 meter djupa borrhålet.  Saltvatten som rinner ner längs risknippena dunstar och producerar ett särskilt mikroklimat, dessutom bryts den på ett mekaniskt sätt av en inhalator (i form av en svamp) som bildar aerosol.

Mineral och spårämnen som finns i saltvattnet absorberas av andningsvägarnas slemhinnor och huden. På det viset kompletterar de bristerna på aktuella spårämnena i människans kropp.

Saltvattnets behandlingsverkan påverkar nervsystemet, systemet för de endokrina organen samt kroppens allmänna immunförsvar på ett fördelaktigt sätt.

Vilka kan ha nytta av att inhalatorsverket?

Inandning av luften med koncentration av mineraler som är viktiga för hälsan är bra för alla för att stärka immunförsvaret eller i profylaktiskt syfte. Framför allt kan det göra stor nytta för människor med:

  • Kroniska och återkommande inflammatoriska tillstånd i andningssystemet
  • Hypertoni
  • Ett arbete i nerdammade lokaler, i hög temperatur, vistelse i storstäder
  • Rökvanor,
  • Hypotyreos
  • Allergier
  • Bihåleinflammation