Varmt välkomna till Polen Spa & Hälsoresor! 

Resor till de polska storstäderna som Kraków, Warszawa och Gdańsk med det rika kulturella och historiska arvet har alltid varit ett mycket populärt resmål för turister från hela världen. Idag upptäckter fler och fler de kvalitativa spa-, hälso- och rehabiliteringsmöjligheter som Polen erbjuder. Vårt mål är att utöver de historiska och kulturella resmålen erbjuda det polska utbudet av spa, friskvård och rehabilitering.

Vår affärsidé

Vår affärsidé är erbjuda spa- och hälsoresor till alla som längtar efter återhämtning från en stressig vardag eller en påfrestande livssituation och som vill få förnyade krafter. Det unika med vårt erbjudande är att även kunna erbjuda kvalitativa rehabiliteringsresor till alla de som lider av kroniska besvär av olika slag och behöver hjälp med rehabilitering och smärtlindring. Vi glömmer dock inte det stora intresse för vårt lands kultur och historia och erbjuder stadsturer med svensk- eller norsktalande auktoriserade turistguider.

Vad gör vara resor unika?

De resor som Polen Spa & Hälsoresor erbjuder är arrangerade av specialister inom turism, spa, rehabilitering och historia. Företagets ägare och medarbetare har alla rötter i Polen. Vi har ett stort intresse för vårt land och känner väl till Polens kultur, historia, sedvänjor och traditioner samt det enormt breda utbud av spa- och hälsobehandlingar inom friskvård och rehabilitering. Våra reseledare och turistguider är svensk- eller norsktalande. I de medicinska centra går det bra att kommunicera med läkare och rehabiliteringspersonal på engelska eller på svenska med hjälp av reseledare. 

Det som gör oss unika är att kunna erbjuda spa- och hälsobehandlingar som är svåra eller omöjliga att få på remiss från läkare och därför dyra om man väljer att behandlas inom den privata sektor i Sverige eller Norge. Men det behöver inte kosta mycket att ta hand om sin hälsa och sitt välmående och unna sig en välgörande spa-, rehabiliterings- eller hälsoresa till Polen och samtidigt passa på och besöka intressanta platser som är listade på Unesco:s världsarvslista.

Vem står bakom affärsidén och hur blev affärsidén till? 

Jag som har grundat Polen Spa & Hälsoresor heter Grazyna Abrahamsson och har dubbelt polskt/svenskt medborgarskap. Mina rötter finns både i Polen och i Sverige. Jag föddes i Polen och Sverige blev mitt nya hem redan i mitten på 80-talet. I Polen fick jag min utbildning inom turism och i Sverige erhöll jag högre utbildning inom företagsekonomi och logistik. Varför har jag då startat en verksamhet med resor inklusive hälsoresor till mitt hemland? 

Mitt hemland ligger mig varmt om hjärtat, dessutom har jag alltid haft ett stort intresse för att lära känna andra länder, deras kultur och historia. Detta gjorde att jag jobbade en del inom turistbranschen och därför föll det sig naturligt för mig att förverkliga min dröm att starta ett företag med resor till mitt vackra hemland. Jag är en passionerad människa som även brinner för frågor som rör hälsosam livsstil och hälsa. 

Hur blev affärsidén till? Intresset för hälsa och medicin kom tidigt då min egen far led av smärtsam ledgångsreumatism. Inom den offentliga sektorn erbjöds min far inte någon effektiv behandlingsterapi. Vi gjorde allt vi kunde för att hitta den mest effektiva kuren och började söka hjälp inom den privata sektorn. Till slut fick vi höra om kurorten Busko Zdrój som är Polens mest framstående inom behandling och rehabilitering av patienter med reumatism, mycket tack vare de naturresurser i form av  sulfidvatten som kommer från Busko Zdrójs egna källor. I Busko Zdrój läste vi även flera forskningsrapporter om sulfidsvattnets positiva inverkan på människans hälsa, främst samband i behandling av reumatiker eller människor som lider av psoriasis. Busko Zdrójs kliniker har min far besök ett antal gånger. Vid varje tillfälle fick han träffa en reumatolog och fick ett 3-veckors behandlingsschema med flera olika behandlingar per dag. 

Efter varje kur i Busko Zdrój kom han hem som är ny människa, han sov lugnare på nätterna och jämrade sig inte av värk i händerna då hans värk lindrades markant. Hans trötthet försvann, han blev piggare och hade mer ork. Dessa rehabiliteringsmöjligheter som mitt hemland erbjuder vill jag nu dela med mig av till alla med kroniska sjukdomar och alla som längtar efter att skämma bort kropp och själ med sköna spa-upplevelser. Polen har en mycket lång tradition av den här typen av behandlingar och har underlättat livet för många människor. 

Vårt koncept 

Vi erbjuder spa -och hälsoresor samt kultur- och historiska resor till Polen på spahotell centralt belägna i de populära städerna Kraków, Warszawa, Gdańs, Sopot eller också i natursköna, rogivande miljöer med närhet till Gdańsk , Kraków, Warszawa, –  storstäder som är rika på det kulturella- och historiska arvet.

Hälso- och rehabiliteringvård i Polen är en bred utvecklad sektor med en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet då de första sanatorierna i södra Polen byggdes. Idag använder man sig av de senaste, moderna behandlingsmetoderna som kräver avancerad medicinsk utrustning vid sidan av beprövade traditionella behandlingar.

Vårt team

Vårt team på Polen Spa & Hälsoresor består av experter på resor till Polen, professionell hälso- och vårdpersonal samt våra duktiga svensk- och norsktalande reseledare och turistguider. Vi är djupt engagerade i frågor som rör hälsa, hälsovård och rehabilitering för människor med olika kroniska sjukdomar. Vi månar om välbefinnande och fysisk aktivitet som bidrar till att främja hälsa och bromsa åldrandet. 

Svensktalande gruppledare och turistguider

På alla våra gruppresor har vi en svensktalande gruppvärdinna och på utflykter svensktalande turistguider.

Trovärdighet och trygghet

Vår ambition är att våra resenärer ska känna sig trygga när de reser med oss därför är trovärdighet och trygghet gentemot våra resenärer av största vikt. Vårt mål är att skapa nytta för våra resenärer och med det nöjda kunder som gärna reser med oss igen. Vår strävan är att utvecklas och erbjuda service av högsta kvalité därför är vi även tacksamma för resenärernas feedback och synpunkter.