Utsikten från hotellets terrass

Hotel Copernicus *****

Kraków
Hotel Copernicus i genuin historisk anda - medlem av Relais & Châteaux hotellförening

Hotel Copernicus är ett exklusivt femstjärnigt hotell i en klass för sig. Bland de närliggande byggnaderna i renässansstil sticker hotellet Copernicus ut med sin breda, gotiska fasad. Som det första hotellet i Polen blev detta hotell medlem i Relais & Châteaux - den exklusiva franska hotellföreningen.

För flera hundra år sedan var hotellbyggnaden bostad för kanikerpräster. Hotellet fick sitt namn efter den berömda polska astronomen Nicolaus Copernicus, "fader" till solsystemets heliocentriska teori. Copernicus bodde här under sitt besök i Krakow.

I likhet med de svenska ”K-märkta” byggnaderna, är denna värdefulla byggnad på samma sätt skyddad som kulturhistoriskt reservat. Vid anpassning av byggnaden till hotellverksamhet hade man en hög ambition och som mål att skydda och bevara dennes historiska betydelse och de konstverk som fanns där.

Byggnadens historiska värde. och konstverk som bevaras i den, ställer krav på en exceptionell nivå av hotellets interiör och standard. Copernicus möter idén om samexistensen av ett monument med ett toppklassigt och modernt hotell.

”Vapensköld-sviten” imponerar med ett bjälktak från 1370, och freskmålningen i ”kaniker-sviten” går tillbaka till 1500-talet.

I Hotel Copernicus***** gästlista är kända världsledare, artister och skådespelare inskrivna. Hotellet blev även hedrat av besök av George W. Bush, USA: s president, med fru och av prins Charles av Wales.

Rum

Hotellets rum har exklusiv inredning. Copernicus lever upp till idén om samexistens av ett historiskt monument och en modern hotellverksamhet. Hotellet är fullt luftkonditionerat. Alla 29 rum är utrustade med kassaskåp, minibar, satellit-TV, snabb internetanslutning, vackra möbler och sofistikerade gardinuppsättningar som valts noga för att matcha övrig interiör. I de exklusiva badrummen finner man interiör i marmor och detaljer i travertin.

Här finns flera enkelrum, dubbelrum och de Luxe dubbelrum, junior-sviter och en panorama junior-svit, en de Luxe-svit samt en de Luxe-svit med historiska väggmålningar. Rummen har utsikt mot innergården eller den charmiga Kanoniczagatan. De lyxiga dubbelrummen har bjälktak och väggmålningar. Panorama- juniorsviten erbjuder spektakulär utsikt över Gamla stans hustak. De exklusiva sviterna och sviter med väggmålningar erbjuder magnifik utsikt över Kanonicznagatan. Juniorsviterna och rum i högre kategori erbjuder badrum i marmor med badkar och dusch. Incheckning från 14:00.

Restaurang

I restaurangens renässansinspirerade interiör finner ni välsmakade rätter som har sin grund i det polska kungliga köket samtidigt som den begåvade köksmästaren Marcin Filipkiewicz sätter sin personliga prägel med sitt innovativa tänk. De traditionella polska rätterna får en modern och elegant touch.

Copernicus restaurang har tilldelats många priser och blev bland annat listad i den prestigefyllda Michelin- rekommendations guiden år 2017.

Under vår- och sommarsäsongen inbjuds gästerna att avnjuta sina drinkar på sommarterrassen som vetter ut mot det majestätiska Wawel-slottet, kyrkornas kupoler och torn och Gamle stan.

 

Spa och Wellness

Copernicus påkostade Spa av L’Occitane är beläget i hotellets gotiska källare. Copernicus Spa av L’Occitane erbjuder sköna och välgörande hud- och kroppsbehandlingar. För våra resenärer erbjuder Polen Spa & Hälsoresor 10 % rabatt på alla behandlingar. Rabatten erhåller ni när ni bokar via oss.

Unnar ni er en behandling kan ni även koppla av i  den unika wellnesszonen och ta en dopp i poolen som är arrangerad i en vacker och spännande historisk miljö.

L'Occitane är ett känt franskt naturkosmetiskt märke. Deras produkter inspireras av naturen med sköna örtdofter. Vår populära och efterfrågade kur i Copernicus Spa av L'Occitane består av följande:

  • Behandlingsrum för två peroner
  • Behandlingsrum för en person
  • Avkopplingsområde
  • Bastu
  • Härlig pool i valvkällare