Hotel Bristol *****

Warszawa
Det 5* Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel, Warszawa är mer än ett hotell, detta är ett historiskt minnesmärke och ett konstverk i sig.

I mer än ett sekel har hotellet tagit hand om gäster från hela världen. Hotellet grundades av den berömda pianisten och politikern Ignacy Jan Paderewski som också bodde här och än idag är konstnärens svit bevarad som den var under hans livstid och tillgänglig för hotellets gäster för uthyrning. Hotellet är ett av Warszawas mest enastående landmärken som bjuder på en spännande historia och modern lyx. Här bor du på den historiska och prestigefyllda gatan Trakt Królewski i närhet till flera sevärdheter, kyrkor och statyer från 1500- talet till nutid. Hotellet är belägget vid presidentpalatset samt bara en kort promenadavstånd från Warszawas historiska centrum, Kungliga Slottet och Polska Nationaloperan. Hotel Bristol*****  i Warszawa har en vacker fasad i nyrenässansstil och romantiska interiörer i elegant art déco-stil.

Hotells historia och den långa listan på de världskändisar hotellet hade till äran att ha under sitt tak kan du läsa om på: https://en.wikipedia.org/wiki/Hotel_Bristol,_Warsaw 

Priser & Utmärkelse

World’s Best Awards 2019 / Top 10 City Hotels in Europe / Travel + Leisure - No 4 in Europe
World’s Best Awards 2019 / Top 100 Hotels in The World / Travel + Leisure

Travelers’ Choice 2019 / TripAdvisor
Travelers’ Choice 2018 / TripAdvisor
Travelers’ Choice 2017 / TripAdvisor
Travelers’ Choice 2016 / TripAdvisor
Loved by Guests Gold Award 2016 / Hotels.com
Poland's Leading Hotel Suite 2015 / World Travel Awards

Rum

Det imponerande 5-stjärniga Bristol erbjuder ljusa och rymliga rum. Hotellet renoverades 2012 och erbjuder boende i en 7-våningars art-deco byggnad. Alla rum är luftkonditionerade och har satellit-tv. Det finns en minibar och gratis mineralvatten på rummen. Om du bor i en svit har du tillgång till en mängd exklusiva förmåner som till exempel en butler. Butlern hjälper dig gärna att packa upp och packa ditt bagage, stryka kläder och putsa skorna.

Mer om rumskategorier på hotellts hemsidan: https://www.marriott.com/hotels/hotel-rooms/wawlc-hotel-bristol-a-luxury-collection-hotel-warsaw/

Restaurang

Den kända restaurang Marconi serverar polska traditionella rätter med en modern och föfinad twist, och i Bristol Wine Bar kan du njuta av goda viner från hela världen. På populära Bristol Café kan du dricka nybryggt kaffe och äta utsökta bakverk eller efterrätter. Frukostbuffé serveras i någon av de 2 restaurangerna. Frukosten kan också serveras på rum.

Spa och Wellness

Du får en riktigt härlig resa till Warszawa när du får även unna dig en skön avkoppling på ett spa mitt i stadens hjärta. Hotel Bristoll***** erbjuder nämligen ett av stadens bästa Spa! 

Du blir erbjuden spabehandlingar av högsta kvalité som utförs av personal med många års erfarenhet. I hotellets lyxiga spaavdelning kan du njuta av behandlingarna och koppla av i poolen med stämningsfull belysning. 

Bristols Spa har inomhuspool, gym, bastu, ångbad och en elegant relaxavdelning. Här erbjuds det också en mängd olika massagebehandlingar och skönhetsbehandlingar som är perfekt anpassade till dina behov och förväntningar. Alla behandlingar utförs av ESPA-utbildade terapeuter med internationellt kända ESPA-hud- och kroppsvårdsprodukter.