Busko-Zdrój 4* hotell med spa- och hälsokomplex

Busko Zdrój
Vinnare av International Hospitality Awards för Best Medical Hotel 2016 

Polen Spa & Hälsoresor samarbetar med ett exklusivt och elegant 4* hotell och spa- och hälsokomplex som är beläget i centrum av Busko-Zdrój. Vart man än vänder sig inom hotellets murar, och även utanför, hittar man modern konst. Den unika villan från slutet av 1800-talet är idag utbyggd och den eleganta gamla delen i jugendstil möter den moderna på ett mycket effektfullt sätt.  Hotellet är ett exklusivt och elegant hälso- och spakomplex som fått pris av Intenational Hospitality Awards som bästa Medical Hotel år 2016. 

Vår samarbetspartner är ett av de hotell i Association of Historical Heritage Hotels Polen som uppfyller de högsta kraven på komfort och design samt serverar måltider av mycket hög kvalitet.

Hotellet bjuder på kammarmusikevenemang, kulturella evenemang och möte med samtida konstnärer. Här organiseras skulptur- och bildutställningar, temakvällar, och auktioner av konstverk.

Rum

Hotellet erbjuder 71 exklusiva rum och sviter. Alla har balkong och utsikt över strandpromenaden eller parken. Rummen är utrustade med luftkonditionering, trådlöst internet, TV, kassaskåp, minibar och vattenkokare. Badrummen har badkar eller dusch, hårtork, badrockar, toalettartiklar och en uppsättning handdukar. 

 

Restaurang

Hotellets restaurang kombinerar tradition med modernitet, vilket resulterar i välsmakande rätter. Här använder man färska råvaor av hög kvalité. Efter specialönskemål förbereder köksmästaren en individuell meny som är rätt anpassad till kundens specifika hälsobehov och smak.

 

Spa och Wellness

I Wellness, SPA och Medical Center har gästerna till sitt förfogande: 

Nanosilverbehandlad pool (modern teknik som förhindrar tillväxt av bakterier och svampar och inte irriterar ögonen, ger bad med komfort och säkerhet)

 • 4 typer av bastu (torrbatu, ångbastu och  infraröd och bio-bastu för gäster som väljer lägre temperaturer
 • Effektiv rehabilitering och biologisk regenerering
 • Hydroterapi, varma gyttjeomslag, balneoterapi, fysioterapi, elektroterapi, termoterapi, terapeutisk massage och den unika anti-gravitationen ALTER-löpbandet. 
 • Härdande sulfidvatten-behandlingar (har regenerativa egenskaper samt antiinflammatoriska och antireumatiska egenskaper)
 • Motionsrum
 • Omfattande utbud av ansikts- och kroppsbehandlingar, massage samt hand- och fotvård.

 

Medical Center

Mediciska behandlinagar 

Medicinska behandlingar på Medical Center i är av hög kvalité och utförs av högkompetenta och välutbildade sjukgymnaster och behandlingsterapeuter. Först efter konsultationen med en läkare blir man tilldelad ett schema med behandlingar som är anpassade efter patienternas individuella behov och förmåga.

De flesta av behandlingarna är lämpliga för alla som vill unna sig en måbra-resa för avkoppling och förbättring av det allmänna hälsotillståndet. Tack vare den välgörande verkan av suflidvatten som kommer från Busko-Zdrój egna källor är Busko-Zdrój främst känd för behandling av patienter med reumatism och patienter med hudsjukdomar som psoriasis. Här kan också patienter med övriga problem i rörelseapparaten, på grund av sjukdom eller skada, behandlas.

Vilka mediciska behandligar utförs? 
 • Elektroterapi – jontofores, tens, ultraljud, magnetterapi, laserterapi, lapma Q.light, lampa lumina, stötvågsbehandling, interferensströmmar, diadynamik, kotzsträmmar, träbertström, elektrostimulering, galvanisering, m m
 • Massage – klassisk, terapeutisk, kinesisk cuppingmassage, manuell terapi, lymfdräneringsmassager, vibrationsmassage aquavibrion
 • Termoterapi – biobastu, våt- och torrbastu, infraröd bastu, varmvattengymnastik, ljusterapi, varmt gyttjebad, gyttjeomslag, KRO-terapi i krobastu, eller lokalt på kroppen (behandling med kyla)
 • Balneologi – salt-, sulfit, -kolsyra- och gyttjebad, gyttjeomslag, delkroppsbad för armar eller ben finns också
 • Hydroterapi – undervattensmassage automatisk, skotsk dusch, virvelmassage för övre- eller nedre extremiteterna, virvelmassage med saltvatten för övre- eller nedre extremiteterna
 • Sjukgymnastik – individuell terapi, gruppterapi, gymnastik i varmvattenbassän ( 31 grader C)